Veelgestelde vragen

Algemeen

Van welke webbrowser maak ik best gebruik?


Wij raden aan om gebruik te maken van Google Chrome of Mozilla Firefox. Wanneer je gebruik maakt van Microsoft Edge of Internet Explorer, kan het zijn dat bepaalde functionaliteiten niet optimaal werken.
Hoe meld ik me aan voor de nieuwsbrief?


Aanmelden voor de nieuwsbrief gebeurt eenvoudig, enkel door jouw e-mailadres in te typen en het subdomein aan te geven waarin je geïnteresseerd bent. Druk je op het kader “inschrijven” dan wordt jouw aanmelding verzonden en wordt jouw mailadres automatisch in onze lijst opgenomen. Je wordt op de hoogte gehouden van de laatste evoluties.
Hoe kan ik registreren


Registreren doe je door op de homepagina te klikken op Registreer. Dit brengt jou naar de registratiepagina, waar je dan een account kan aanmaken. Selecteer eerst het soort account dat je wilt (cliënt of therapeut), daarna geef je jouw voor- en achternaam in. In de volgende stap wordt dan jouw e-mailadres gevraagd. Let op dat dit een correct e-mailadres is. In de volgende stap wordt dit namelijk geverifieerd. Hou er ook rekening mee dat de verificatie e-mail in jouw spam folder terecht kan komen.

Na het verifiëren van jouw e-maildres, maak je nog een sterk wachtwoord aan en accepteer je de algemene voorwaren en privacy statement.
Hoe kan ik inloggen?


Klik op de homepage op Log in. Je kan hier je gegevens invullen.
Wat is een 2FA (2 factor authentificatie)?


Een 2FA is een noodzakelijke check om de veiligheid van het platform te verzekeren. Bij de registratie wordt eenmalig een code verzonden naar het ingegeven email adres om dit te controleren op echtheid. Bij het inloggen wordt af en toe de identiteit van de gebruiker gecontroleerd door een SMS code te versturen naar de GSM. We proberen dit overlast tot een minimum te beperken.
Kan ik mijn kosten voor abonnement/licentie inbrengen bij mijn beroepsonkosten?


Als je aangeeft dat je een factuur wenst, ontvang je die binnen de 30 dagen, per mail. Gelieve wel de juiste administratieve gegevens te verstrekken evenals het BTW nummer te vermelden. Die factuur geldt als betalingsbewijs en kan je in jouw beroepsonkosten integreren.

Als therapeut

Hoe voeg ik een cliënt toe?


Eenmaal je bent ingelogd ga je, links in jouw dashboard, naar Mijn cliënten. Wil je een nieuw cliënt toevoegen, klik je op het kader Voeg een cliënt toe rechts boven. Je vult het email van de desbetreffende cliënt in en je klikt op stuur verzoek. Er wordt een uitnodiging verstuurd naar het ingegeven email adres. Van zodra de cliënt deze uitnodiging heeft aanvaard, verschijnt zijn afbeelding en naam in jouw dashboard en kan je ermee aan de slag.
Hoe maak ik een oefening aan?


Ga naar Ga aan de slag! in jouw dashboard. Daar zie je 3 knoppen: maak een document aan, dien een oefening in, maak een therapietraject op maat. Klik op de gewenste knop en volg de stappen.
Hoe gebruik ik de videochat?


Als therapeut ga je naar mijn cliënten in jouw dashboard. Daar klik je op het telefoon-icoontje begin gesprek, naast de gewenste cliënt. Er wordt een uitnodiging naar die cliënt gestuurd. Van zodra de cliënt de uitnodiging geaccepteerd heeft, komt de verbinding tot stand.

Als cliënt dien je ingelogd te zijn in TelePHON.digital. Van zodra de zorgverlener een videogesprek aanvraagt, wordt de uitnodiging zichtbaar in jouw dashboard. Klik op Accepteren.

Als cliënt

Hoe kan ik mijn opdrachten zien en uitvoeren?


Na inloggen zie je de taken van vandaag op jouw dashboard. Klik op start en de oefening komt tevoorschijn. Doorloop alle stappen. Op het eind vertel je hoe moeilijk je het vond door het gepast bolletje aan te klikken en pas daarna klik je op beëindig oefening. Deze oefening verdwijnt uit de lijst van jouw taken van vandaag -behalve als je ze meerdere keren per dag diende te maken!

Voor wie?

Staan alle oefeningen ter beschikking voor iedereen?


Nee, niet echt: oefeningen met een mogelijk gevaar (vb verslikken), of zeer ingewikkelde oefeningen met een specifieke indicatie (vb stemplasticiteit) kan je enkel doen in een patiënt-therapeut relatie, dwz als ze je zijn toegewezen door een geregistreerd therapeut.
Mijn moeder heeft een hersenbloeding door gemaakt, is TelePHON.digital voor haar van toepassing?


Ja,zeker! TelePHON.digital is op de eerste plaats gericht naar mensen met communicatie (stem, spraak, taal, gehoor)- en slik/voedingsproblemen. Als erbij jouw moeder woordvindingsproblemen zijn, kan zij haar woordenschat uitbreiden en oefenen met het platform. Is er een hese stem door vb een stembandverlamming, dan kan ze haar stemkracht oefenen. Staat zij onder begeleiding van een therapeut (logopedist, kinesist,…) en draagt die haar oefeningen op die zij zelfstandig moet uitvoeren, dan kan dat ook. Als de therapeut geregistreerd is op het platform, kan hij/zij uw moeders oefeningen controleren,of een videogesprek organiseren, vanop afstand.

De TAB

Wat is de TAB?


TAB staat voor TelePHON Advisory Board. Dit is een selecte groep van experten die het aangeboden materiaal van een kwaliteitslabel voorziet. Dit review proces is vergelijkbaar met het reviewen van een manuscript en gebeurt volledig anoniem.
Wat houdt zo'n review proces in?


2 onafhankelijke revisoren evalueren het aangeboden materiaal op specifieke criteria, zoals bijvoorbeeld originaliteit, toegevoegd waarde, moeilijkheidsgraad enz. In geval van extreme tegenstrijdigheid wordt een derde onafhankelijke revisor ingeschakeld. Dit proces gebeurt volledig anoniem.
Hoe wordt ik TAB lid?


De TelePHON Advisory Board is een selectie van experten die de kwaliteit bewaken van het materiaal dat wordt aangeboden op het platform, tegen een bescheiden vergoeding. Je kan jouw kandidatuur stellen door jouw CV of credentials en jouw keuze van subdomein (voor logopedie: stem, spraak, taal, gehoor, slik/voeding) hier naartoe te zenden. Binnen de 15 dagen ontvang je dan al/niet een bevestiging van jouw‘aanstelling’.