top of page

PPEP4ALL in vlaanderen


Patiënt en Partner Educatie Programma voor ALLe chronische ziekten (PPEP4ALL)


Wat is het? Een zelfmanagement educatie programma voor mensen met een (chronische) ziekte, ‘de patiënt’ en/of zijn of haar ‘partner’/mantelzorger.


PPEP4ALL is zowel bedoeld voor de persoon met een chronische ziekte, alsook zijn of haar partner en therapeut. Heel vaak wordt tijdens de verzorging en begeleiding van ziekte, steeds meer taken bij de mantelzorger gelegd. Een dergelijke ziekte en verzorging heeft heel erg grote psychische en psychosociale gevolgen, waar de impact vaak van wordt onderschat.


PPEP4ALL zorgt dat er meer focus ligt op de mogelijkheden in plaats van op de beperkingen, op acceptatie en op het bevorderen van de autonomie en zelfredzaamheid van de patiënt en de mantelzorger. Het einddoel is om de kwaliteit van het leven te verhogen.


Over Noëlle Kaminga


HEt PPEP4ALL programma is ontwikkeld door de Nederlandse dr. Noëlle Kamminga.


Ik ben Noëlle Kamminga, heb geneeskunde en psychologie (tegelijkertijd) gestudeerd en ben tevens gepromoveerd in de Neurologie en grondlegger van het PPEP4ALL programma. Ik ben gefascineerd door de wisselwerking tussen lichaam en geest: Hoe kun je mensen mentaal/psychisch sterker maken zodat het fysiek ook beter gaat en vice versa? Naast directeur van de PPEP4ALL Academy werk ik in het Maastrichts Universitair Medisch Centrum (MUMC+) op de afdeling psychiatrie/medische psychologie. Daarnaast ben ik ook dichter.PPEP4ALL in Vlaanderen


Het PPEP4ALL programma is al actief in Nederland, maar maakt nu ook zijn intrede in Vlaanderen. Noëlle kamminga en Tom Steeland slaan de handen in elkaar,om personen met een chronische ziekte, hun mantelzorger en therapeut te informeren en te begeleiden bij de moeilijkheden die ze ervaren.


Voor wie? Therapeuten (logopedie, kiné, verpleging, psychologie...), mantelzorgers en mensen met een chronische ziekte (Parkinson, ALS, kanker, diabetes,...)


Wil jij ook proeven van het PPEP4ALL principe? Kom naar de workshop gegeven door Tom Steeland en Noelle Kamminga.


46 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page