top of page

Getuigenis : de ervaring van Eddy met TelePHON.digital

Continuïteit van zorg – in tijden van corona extra lastiger. Ook Eddy (69) botste daar op. Tot hij in contact kwam met TelePHON.digital – de enige medisch gecertificeerde tool voor tele-logopedie. Lees hier zijn verhaal.


In 2019 kreeg ik te maken met een kleine kwaadaardige tumor op de rechter stemband die met lasertechniek succesvol operationeel verwijderd werd. Nadien was ik hees en nauwelijks verstaanbaar. De dokters raadden me logopedie aan.


Naar mijn logopediste gaan werd door de coronacrisis niet meer evident. Ze stelde voor om TelePHON.digital uit te proberen. Hoe het werkt? Simpel! Mijn logopediste stuurt me via het platform opdrachten door. Die maak ik dan op eigen tempo. Als ik wil, hebben we contact via teleconsultatie, ook via het platform.


Een grote meerwaarde van TelePHON.digital is dat ik op elk moment kan oefenen, wanneer het voor mij het beste uitkomt, zonder me te verplaatsen, gewoon thuis. ’s Morgens, ’s middags, ’s avonds, … ik maak mijn oefeningen op mijn ritme, zonder dat ik afhang van de agenda van mijn therapeut. Zelfs toen ze in zwangerschapsverlof was, kon ik blijven oefenen en telkens staan de oefeningen op een heel gestructureerde, eenvoudige en overzichtelijke manier klaar.


En, weet je, ik merkte dat regelmatig trainen héél erg belangrijk is voor mijn vooruitgang.

Een tweede grote troef is de begeleiding op maat. Mijn logopediste zet alle oefeningen klaar, stapsgewijs in gelijke tred met mijn vooruitgang. Tijdens een fysieke sessie leer ik technieken aan, die ik thuis zelfstandig toepas voor de webcam. Omdat mijn logopediste toegang heeft tot de resultaten én de videopname van mijn oefeningen, kan ze snel ingrijpen als het nodig is. Zo ben ik zeker dat ik ze goed uitvoer. Dat schept veel vertrouwen.


Maar niet alleen mijn therapeut kan mijn resultaten bekijken. Ook ikzelf volg mijn evolutie. Dagelijks doe ik mijn stemoefeningen en éénmaal per week check ik mijn vooruitgang. Dit helpt om gemotiveerd te blijven en toont op welk vlak ik nog kan verbeteren.


Of TelePHON.digital nog nuttig zal blijven na corona? Zeer zeker! Zelf zal ik nog steeds met regelmaat oefenen, ook zonder logopediste.

Ik ben ervan overtuigd dat heel veel andere patiënten dit ook kunnen gebruiken, zelfs de zogenaamde ouderen. Kijk naar mezelf - over een aantal maanden word ik 70, en ik kan nog vlot overweg met pc. Voor TelePHON.digital is (jonge) leeftijd zeker geen voorwaarde, het platform is heel gebruiksvriendelijk en makkelijk om mee aan de slag te gaan. Een minimum aan digitale vaardigheden is wel een pluspunt. Het is een ware aanrader voor iedereen!


Wil jij ook aan de slag gaan met ons platform? Neem dan een kijkje op onze website: www.telephon.be

Je kan via ons platform een stemtest of sliktest doen, om te bepalen of je écht nood hebt aan gespecialiseerde hulp.


Zoek je een logopedist en vind je die niet? Sta je op een wachtlijst? Wij brengen je in contact!


97 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page